دلایل پرریزی مرغ چیست ؟

دلایل پرریزی مرغ چیست ؟

دلایل پرریزی مرغ چیست ؟

بازدیدها : 819 بازدید

دلایل پرریزی مرغ چیست ؟

همانطور که موی انسان از کراتین وپروتئین تشکیل شده است، در پرندگان هم پر ازکراتین و پروتئین تشکیل  شده است . انسان در دوره های مختلف دچار ریزش مو میشود و عواملی چون بیمای یا استرس، نوع تغذیه بر یزش مو تأثیر میگذارد در طیور هم شرایطی باعث پرریزی مرغ میشود که در این مقاله سعی داریم به این عوامل بپردازیم.

از جمله عوامل مهمی که موجب پرریزی در طیور می شود شامل موارد زیر می شود:

۱- تغذیه

هنگامی که خوراک گله طیور تکراری باشد وعاری از هر نوع ویتامین و مواد معدنی و به خصوص پروتئین باشد باید شاهد پرریزی طیور باشید برای پیشگیری از این اتفاق باید در جیره غذایی  مرغ از تخم مرغ آب پز شده ،سینه مرغ آبپز شده ،انواع مختلف حبوبات  و دانه های پروتئین دار استفاده کنید.

۲- بیماری

بیماری  یکی از عوامل مهم دیگر در پرریزی میباشد پرنده پس از یک بیماری سخت اشتهای خود را از دست میدهد  و این کمبود تغذیه پرریزی را تشدید میکند.

۳-بلوغ جوجه

در اکثر پرندگان بلوغ و رشد و تکامل پرنده با ریختن پر های نازک و ضعیف شروع میشود و پرهای قوی و ضخیم جایگزین میشود این نوع پرریزی کاملا طبیعی میباشد..

۴- دوره پرریزی فصلی

به طور معمول پرندگان با تغییر فصل و گرم شدن هوا  و افزایش حرارت محیط دچار پرریزی میشوند و پرهای جدید را جایگزین پرهای قدیمی خود میکنند.

۵- وجود شپش

کراتین پرهای پرندگان تغذیه ای مناسب برای شپش ها میباشد که باعث ضعیف شدن ساقه و ریشه پر های طیور میباشد با رعایت نظافت سالن های پرورش طیور و جلوگیری از  ورود حشرات موذی و جوندگان وحشی به داخل بستر نگهداری طیور میتوان حضور شپش را کاهش داد.

۶-پرریزی پس از تخم گذاری:

این پدیده یک سال بعد از تخم گذاری آغاز میشود و این امر به طول  ۲ ماه می انجامد در زمانی که مرغ پرریزی انجام میدهد تخم گذاری کاهش میابد چرا که پروتئین لازم صرف رشد دوباره پرها میشود . یک مرغ ایده آل تا ۱۵ ماه بعد از شروع تخم گذاری پرریزی را انجام نمیدهد و در زمان پرریزی میتواند تخم بگذارند اما به تعداد کمتر در مقابل مرغانی که تخم گذار نیستند پرریزی خود را ۸ الی ۹ ماه پس از سن بلوغ شروع میکنند و دوره پرریزی شان به بیشتر از ۲ ماه به طول می انجامد.

 

ترتیب پریزی مرغ :

 

قبل از پدیده پر ریزی ، پرها به صورت کدر رنگ و پژمرده در می آیند . ریختن پر ها به ترتیب صورت میگیرد:

  • سر و گردن
  • بدن و بالها و
  • نها یتأ پرهای دم

پرریزی مصنوعی مرغ چگونه است ؟

 

برخی افراد تمایل دارند گله را  برای سال دوم تخم گذاری  آماده کنند اما اکثر تولید کنندگان مرغ و تخم مرغ این کار را انجام نمیدهند چرا که تولید تخم مرغ به اندازه سال قبل نیست و سال دوم خوراک طیور افزایش میابد و هم چنین در دوماه ژرریزی بدون هیچ گونه سوددهی باید گله طیو تغذیه شوندکه از نظر اقتصادی مقون به صرفه نمیباشد.

کاهش مصرف پروتئین در مرغ پریزی ا افزایش میدهد. برای وادار کردن مرغ به پرریزی باید آب و غذا را از مرغ دور کرد و ودر روز اول  هیچ نوع غذایی داده نشود در روز دوم فقط آب داده شود و در روزهای بعد به جای غذا سبوس و یا غذا های حجیم داده شود. این عمل باید به طور متوالی انجام پذیرد تا زمانی که ۵ پر ریخته شود و پس از ان به تدیج به مرغ خوراک معمولی داده شود. علاوه بر کاهش جیره غذایی میتوان از نمک و یا روی در جیره غذایی مرغ استفاده.

مرغ هایی که وادا بهه پرریزی شده اند کیفیت تخم بالاتر دارن اما مدت زمانی اندک این تخم گذاری ادامه دارد و در ۳ الی ۵ ماه دوباره تخم گذاری کاهش میابد.

دلایل پریزی اجباری در مرغ :

۱ – افزایش قیمت تخم مرغ در زمانی که فصل تخم گذاری نیست ، یعنی مرغ ها را دو ماه زودتر وادار به پرریزی میکنند که در زمانی که فصل تخم گذاری نیست مرغ ها تولید دوباره تخم داشته باشند .

۲- کاهش کیفیت تخم مرغ و پوسته آن است .

 

برای کسب اطلاعات لازم درباره ماشین جوجه کشی و دستگاه جوجه کشی با مشاوران متخصص گروه صنعتی فاخته تماس بگیرید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 5 =