شربت شکر، خوراکی مناسب برای تأمین انرژی طیور

شربت شکر،خوراکی برای تأمین انرژی طیور

شربت شکر، خوراکی مناسب برای تأمین انرژی طیور

بازدیدها : 202 بازدید

شربت شکر، خوراکی مناسب برای تأمین انرژی طیور

با توجه به افزایش روز افزون قیمت غلات در خاورمیانه استفاده از شربت شکر در خوراک طیور منبعی مؤثر و مقرون به صرفه از نظر اقتصادی میباشد.
یک از بزرگترین و معتبر ترین کارخانه جات تولید شکر شرکت الخلیج دبی میباشد که با توجه به نیاز فراوان به خوراک برای صنعت پرورش طیور با تولید شربت شکر توانست هرینه های تأمین خوراک را کاهش دهد. و بتواند محصول خود رابه کل دنیا عرضه نماید. کیفیت بالای این محصول و اطمینان مدیران صنعت پرورش طیور سبب تولید بیشتر و بهره مندی بیشتر از این فناوری شده است.

مراحل تولید شربت شکر

استفاده از ملاس شربتی با گرانروی بالا و با ۴۸ % شکر و بیش از ۲۰ % خاکستر می باشد. ( خاکستر: مواد معدنی موجود در غذا که پس از سوزاندن مواد آلی  به دست می آید.)

شکر باید در چند مرحله جوشانده شود به همین علت ، شکر کاراملیزه شده و مانند سریشم وپلی ساکارید به مواد آلی چسبیده میشود.که این امر هضم پذیری ملاس را کم میکند. قبلا ملاس به عنوان منبع انرژی در خوراکدام و طیور  مورد استفاده قرار نمیگرفت فقط گاهی به عنوان کاهش دهنده گردو غبار ،خوش طعم کننده خوراک و عاملی چسبنده با مقادیر کم در جیره غذایی استفاده میشد.

شکرها با سه نام مونو- ساکارید (شکر ساده) ، دی ساکارید و پلی ساکارید تعریف می شوند.این کربوهیدرات ها که۸۰ % حل پذیری در اتانول دارد  از پلی ساکارید ها جدا می شوند. در گیاهان و میوه ها شکر طبیعی گلوکز و فروکتوز که شکرهای ساده ای می باشد به طور طبیعی یافت میشود. بیشترین دی ساکاریدی که در گیاهان پیدا می شود ساکاروز بوده که تشکیل شده از یک مولکول گلوکز و فروکتوز چسبیده به هم می باشد. شکر موجود در شیر لاکتوز(گلوکز+گالاکتوز) میباشد. پلی ساکارید ها مونوساکارید هایی هستند که از ۲ تاحدوداً ۲۰ واحد تشکیل شده اند. آنها شامل استاکیوز و رافینوز موجود در دانه سویا می باشند. گیاهان به طور معمول مقدار زیادی الگوساکارید ندارند. شکرها به واسطه آنزیم های پستانداران قابل هضم می باشد به جز الگوساکارید ها. مقدار شکر موجود در گیاهان و میوه ها و خوراک ها متفاوت است ذرت و یولاف که جو صحرایی نامیده میشود از غلات کم شکر هستند اما ملاس ، پسماند های شیرینی پزی و نانوایی ها، تفاله مرکبات و پوست بادام سرشار از شکر میباشد اما روش فرآوری و هم چنین استفاده از مواد اولیه میتواند تغییرات بزرگی را در ساختار این مواد ایجاد کند.

هضم شکر در طیور

محل هضم و ذخیره خوراک در طیور بزاق و کراپ (کیسه ای در نای پرندگان ) میباشد مرغها حاوی آلفا –آمیلازهایی می باشد، اما هضم نشاسته به میزا ن کمی در کراپ و سنگدان دیده می شود.در روده کوچک عمل هضم  و جذب اغلب کربوهیدرات ها (پلی ساکارید ها) موجود در منوساکارید صورت می گیرد. آلفا- آمیلاز از پانکراس به داخل دودنوم ترشح شده و این هیدرولیز باعث ایجاد مالتوز و برخی شاخه های دیگر الگوساکارید ها (ایزومالتوز) می شود. آنزیم مالتاز، که آلفا- گلوکوسیلاز هم نامگذاری می شود، مالتوز را می شکند هنگامی که ایزومالتاز تولید شده به وسیله مخاط روده کوچک الیگوساکارید های شاخه دار را به گلوکز هیدرولیز تبدیل می کند. دیواره غشایی ژژونوم شامل دیگر دی ساکریدهایی می باشد که هضم پلی ساکارید های پیچیده رژیمی را به مونو ساکارید ها کامل میکند.استفاده از شکر ها به عنوان منبع انرژی نقش مهمتری نسبت به استفاده از نشاسته در سیستم غذایی دام و طیور ایفا میکند. وسیع ترین فعالیت مالتاز در ژژونوم و پس از آن در ایلنوم انجام میپذیرد در حالی که کمترین میزان در دودنوم رؤیت شده است.لیکن قابلیت و توانایی سوخت ساز نشاسته به میزان قابل تو جهی کمتر از ساکاروز میباشد.
شربت شکر از مواد افزودنی بسیار غنی و ارزشمند بوده و میتواند نقش مهمی در تأمین انرژی مورد نیاز طیور و دام ایفا کند به طور یکه ارزش انرژی شربت شکر برابری میکند با ذرت و باعث میشود بتواند جایزین مناسبی از نظر اقتصادی برای مدیران این صنعت باشد شربت شکر به علت حاوی هیچ کونه مواد غیر قابل هضم نمیباشد پس میتواند به عنوان خوراک انرژی زای فوری به کاررود..
با توجه به اینکه شربت شکر شربت انرژی را بدون اضافه کردن لیپید ایجاد می کند، میزان  کلسترول در گوشت و تخم مرغ به کاهش میابد.اضافه کردن شربت به خوراک طیور باعث به وجو آمدن رایحه ای دلپذی در خوراک میشود .

از این شربت به عنوان مکمل غذایی برای انسان ها استفاده میشود در نتیجه میتوان از این شربت به عنوان خوراک اصلی طیور ااستفاده کرد.

گلوکز در خوراک طیور

طبق بررسی متخصصین ۶۰ درصد از خوراک طیور غلات میباشد و  از میان ۲۹۰۰ کیلوکاری انرژی ۲۰۰۰ کیلو کالری از غلات  و نشاسته به دست می آید.  مرغها برای تکثیر بافت، تولید تخم و ادامه حیات خود به گلوکز احتیاج دارند.گلوکز ماده غذایی مهمی در جیره می باشد طبق تحقیقات به عمل آمده حدود ۶۳ گرم کربوهیدرات، مخصوصاً نشاسته، هر روز به یک مرغ تخم گذار خورانده میشود (۲۵۲ کیلو کالری ) اما تخم مرغ فقط شامل ۵/۱ گرم کربوهیدرات می باشد در صورتی که به ازای دادن ۶ گرم چربی، ۱۴ گرم چربی در تخم مرغ ترشح می شود. بنابراین پرندگان مقادیر قابل توجهی از گلوکز را در جیره غذای خود نیاز دارند.استفاده از شربت شک و تأمین گلوکز هضم راحت تر کرده و انرژی را افزایش میدهد.

برای کسب اطلاعات لازم درباره ماشین جوجه کشی و دستگاه جوجه کشی با مشاوران متخصص گروه صنعتی فاخته تماس بگیرید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + پنج =