چگونگی جوجه کشی مصنوعی و مزایای آن

چگونگی جوجه کشی مصنوعی و مزایای آن

بازدیدها : 312 بازدید

چگونگی جوجه کشی مصنوعی و مزایای آن

با توجه به رشد جمعیت و افزایش نیاز و تقاضا روش های پرورش طیور به صورت طبیعی دیگر پاسخگو نخواهد بود و باید با کمک ماشین ها و ابزار های هوشمند و روش های مصنوعی نیاز جامعه را به محصولات طیور پاسخ دهیم.اما این روش های مصنوعی چه روش هایی هستند و آیا می توان به آنها اطمینان کرد؟جوجه کشی مصنوعی با استفاده از دستگاه یکی از این روش هاست و ما منحصرا در این باره صحبت خواهیم کرد.

در این مقاله می خواهیم روش تکثیر پرندگان با استفاده از دستگاه های جوجه کشی(جوجه کشی مصنوعی)  را توضیح داده و بررسی کنیم که استفاده از این روش سودمند است یا خیر؟

اولین و سودمند ترین مزیت تکثیر پرندگان با استفاده از دستگاه جوجه کشی این است که در زمانی معین حجم زیادی تخم را می توان به جوجه تبدیل کرد و این در زمان فعلی و با توجه به نیاز امروز بسیار حائز اهمیت است.

تولید جوجه با استفاده از ماشین جوجه کشی مزیت های بسیار دیگری نیز دارد که آنها را نام می بریم:

  • با استفاده از دستگاه جوجه کشی برای تبدیل تخم به جوجه محدود به فصل و زمان خاصی نیستیم و در هر زمان تولید جوجه امکان پذیر است.
  • با هر بار استارت کردن دستگاه تعداد زیادی جوجه تولید خواهد شد.
  • با استفاده از ماشین جوجه کشی تنها به تخم نطفه دار احتیاج است و به وجود مرغ کرچ نیازی نیست.
  • برای رشد جنین شرایط لازم وجود دارد و کلیه مراقبتهای بهداشتی جهت جلوگیری از آلودگی و شیوع امراض تحت کنترل می باشد .
  • امنیت تخم ها و جوجه ها در  روش جوجه کشی مصنوعی بسیار بالاتر از حالت طبیعی است.

ساختمان دستگاه جوجه کشی:

در ساختمان تمام دستگاه جوجه کشی (با هر ظرفیتی ) سیستم های زیر وجود دارد::

۱ – سیستم تنظیم حرارت

۲- سیستم تولید رطوبت یکنواخت و تهویه هوای مناسب دستگاه

۳- سیستم چرخاننده  منظم تخم ها در دستگاه

تنظیم حرارت:

روش های تولید حرارت در دستگاه:

  1. استفاده از هوای گرم در لوله های داخل دستگاه جوجه کشی
  2. استفاده از جریان آب گرم در لوله های داخل دستگاه جوجه کشی
  3. گذاشتن مقاومتهای الکتریکی در داخل دستگاه جوجه کشی

تنظیم رطوبت :

روش های تولید رطوبت در دستگاه جوجه کشی:

  • میتوان یک ظرف آب را در دستگاه جوجه کشی قرار داد که باعث ایجاد رطوبت میشود
  • می توان از دستگاههای رطوبت ساز یا بخار سرد آلتراسونیک یا مه ساز که مبتنی بر مدارات الکترونیکی هستند، استفاده کرد

تنظیم چرخش تخم ها :

چرخاندن تخم ها در زمانهای مشخص در جوجه کشی تاثیر بسزایی دارد میباشد ، بصورت طبیعی مشاهده شده است مرغ مادر برای جلوگیری از چسبیدن زرده به پوسته و همچنین کیسه هوای درون تخم هر ۳۵ دقیقه بطور متوسط اقدام به چرخش تخمها میکند ، در مقیاس صنعتی چرخش تخمها را به ازای هر ۱ ساعت برای تخم مرغ و هر ۲ تا ۴ ساعت یکبار برای تخم بلدرچین توسط فشار جک های بادی و یا موتورهای الکتریکی انجام میشود و مرسوم ترین نحوه برای چرخش تخم ها به این صورت است که باید سر کوچک تخمها به سمت پایین باشد و در دستگاه جوجه کشی در شانه مخصوص قرار بگیرد این شانه را نسبت به افق ۴۵ درجه تغییر زاویه داده و پس از مدت زمان مشخصی این تغییر زاویه ۴۵ درجه ای نسبت به افق را از طرف مقابل اعمال میکنند باید توجه داشت هر گونه چرخش باید به آرامی و بدون تکانهای شدید انجام پذیرد زیرا تکان شدید باعث صدمه به جنین شده و از میزان موفقیت در جوجه کشی می کاهد .

نکته:

تخم مرغها به این گونه قرار میگیرند که قسمت پهن آنها به سمت بالا باشد وگرنه سر جوجه در قسمت باریک قرار می گیرد و به تنفس قادر نخواهد بود و از بین می رود ( قسمت پهن از کیسه محبوس شده هوا تشکیل شده که در روزهای آخر جوجه از آن تنفس میکند ) ولی در ۳ روز پایانی به هچ به حالت افقی در سینیهای هچر قرار خواهند گرفت.

امیدواریم با استفاده از توضیحاتی که در این مقاله ارائه شد،با مزیت های جوجه کشی مصنوعی و اهمیت و چگونگی انجام آن آشنا شده باشید.

کسب اطلاعات لازم درباره ی دستگاه جوجه کشی و ماشین جوجه کشی

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 12 =