5 نکته کاربردی برای نگهداری از دستگاه جوجه کشی

۵ نکته کاربردی برای نگهداری از دستگاه جوجه کشی

بازدیدها : 118 بازدید

۵ نکته کاربردی برای نگهداری از دستگاه جوجه کشی

در مقالات قبلی در وب سایت فاخته راهنمای خرید یک دستگاه جوجه کشی را مورد بررسی قرار داده و شرایط و ویژگی های یک دستگاه جوجه کشی استاندارد را بیان کردیم.در این مطلب می خواهیم شما را با روش های نگهداری از دستگاه جوجه کشی آشنا سازیم.پس از خرید و هزینه کردن روی یک دستگاه ،چگونگی کار با آن و نگهداری و مراقبت از آن الزامی است. با رعایت نکاتی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد می توانید از دستگاه خود به خوبی مراقبت کرده و درامد زایی کنید.

همانطور که می دانید ،محیط داخلی یک دستگاه جوجه کشی به علت گرما و رطوبت بالایی که دارد، محیط مناسبی جهت رشد و تکثیر انواع میکروارگانیسم ها(باکتری ها، میکروب ها و انواع مختلفی از حشرات و …) می باشد و علاوه بر این، ضایعات ناشی از فرایند هچ (پوسته تخم ها، کرک جوجه های تازه هچ کرده و…) و ساس هایی که در زمان هچ به محیط دستگاه راه می یابند؛ ترکیب خوبی از انواع ارگانیسم هایی را تولید می کنند که می توانند هم برای جوجه ها و هم برای دستگاه فوق العاده خطرناک باشند.

  • رعایت نظافت و تمیزی دستگاه

ضد عفونی کردن و نظافت  دستگاه پس از هر بار استفاده از آن می تواند از تجمع ارگانیسم های نام برده و آسیب رساندن آنها به دستگاه جلوگیری کند.یکی از معمول ترین متد برای ضدعفونی یک دستگاه جوجه کشی استفاده از فرمالین و بلورهای “کاندیس” است. این مواد در ظرفی داخل دستگاه جوجه کشی ترکیب شده و گازی تولید می کردند که محیط داخل دستگاه را بخاردهی و ضدعفونی می نمود.

قسمت های جداشدنی دستگاه جوجه کشی و صفحات آلوده باید ابتدا خیس شوند. سپس با آبگرم، برس و مادهٔ ضدعفونی کننده به طور کامل، شسته شوند. برای ضد عفونی کردن محیط ماشین جوجه کشی و تخم مرغها در ماشین های برقی، ابتدا سینی مخصوص کف ماشین را پر از آب می کنند. سپس مقداری محلول پرمنگنات و فرمالین در آن میریزند.

حرارت ماشین باید در طول دورهٔ جوجه کشی ثابت باشد. تغییر حرارت، باعث پایین آمدن درصد جوجه آوری می شود. به علاوه، جوجه های به دست آمده نیز ضعیف می شوند. اگر در مدت جوجه کشی، حرارت ماشین، کمی بیشتر از اندازهٔ لازم باشد، جوجه ها قبل از روز بیست و یکم خارج می شوند. اگر حرارت، کمتر از اندازهٔ ، لازم باشد. جوجه ها دیرتر از روز بیست و یکم از تخم ها بیرون می آیند. این در صورتی است، که تغییر حرارت، کم باشد. اگر دمای دستگاه، زیاد بالا و پایین برود، جنین ها تلف می شوند.علاوه بر این تنظیم ماشین جوجه کشی روی دمایی بالاتر از ۳۹ درجه موجب آسیب دیدن دستگاه و مصرف بیشتر انرژی می شود.دمای محل نصب دستگاه را نیز روی ۲۵ درجه تنظیم نمایید.تنظیم دما یکی از اساسی ترین فاکتور های مراقبت از دستگاه جوجه کشی است.

  • دستگاه جوجه کشی را در سطحی صاف قرار دهید:

دقت کنید ماشین جوجه کشی را حتما در سطحی صاف و با فاصلهٔ یک متر از دیوار قرار دهید.فضای مناسب برای نصب دستگاه باید ۵ برابر ابعاد دستگاه باشد. دمای محل نصب دستگاه جوجه کشی  را نیزبین بیست تا بیست و پنج درجهٔ سانتیگراد تنظیم کنید.دقت کنید رطوبت محل نصب دستگاه نیز کافی باشد. طوبت مناسب برای محیط دستگاه جوجه‌کشی حدود ۶۰ درصد می‌باشد.

  • برای محافظت از دستگاه و جوجه ها حتما از محافظ برق استفاده نمایید.

قبل از قرار دادن دستگاه در فضای مورد نظر حتماً بررسی کنید که سیستم برق‌رسانی مانند پریزها به‌درستی کار کنند و هیچ مشکلی نداشته باشند.اگر در حین جوجه‌کشی سیستم برق‌رسانی با مشکل مواجه شده و دستگاه خاموش شود ، به احتمال زیاد تخم‌ها در داخل دستگاه جوجه‌کشی از بین خواهند رفت.همچنین باید ترانس در محیط دستگاه جوجه‌کشی داشته باشید تا شوک‌های برق به دستگاه آسیب نرساند.

  • بازدید روزانه از دستگاه جوجه کشی:

باید روزانه حداقل چهاربار، ماشین جوجه کشی بازدید شود

  1. در هر بازدید باید به این نکته ها توجه کنید:
  2. جلوی درب اتاق دستگاه باید ظرفی حاوی مواد ضدعفونی کننده قرار دهیم.
  3. قبل از ورود، با استفاده از ظرف حاوی مواد ضدعفونی کننده کفش و دستکش خود را ضدعفونی کنید.
  4. ماشین باید از نظر دما، روشن یا خاموش بودن کنترل شود.
  5. در هر بیست و چهار ساعت باید دستکم پنج بار، جهت سینی های ماشین عوض شود.
  6. در بازدیدهای روزانه، مقدار آب داخل سینی کف ماشین را باید زیر نظر داشته باشیم.

 

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 4 =