مهم ترین دلایل پرورش قرقاول

مهم ترین دلایل پرورش قرقاول

مهم ترین دلایل پرورش قرقاول

بازدیدها : 2724 بازدید

پرورش قرقاول به دو دلیل انجام میپزیرد هدف از پرورش میتواند کسب درآمد باشد و هدف دوم علاقه مندی به این پرنده زیبا میباشد.در این مقاله سعی داریم شمارا با دلایل پرورش و راه های پرورش این پرنده زیبا آشنا کنیم لطفا تا انتهای مطلب مارا هراهی کنید.

۱- تولید پروتئین

گوشت قرقاول یکی از لذیذترین و خوشمزه ترین گوشت ها میباشد و در مقایسه با گوشت مرغ و بوقلمون خواص بیشتری را دارا میباشد و به عنوان منبع پروتئین یکی از دلایل مهم برای پرورش قرقاول میباشد.به علت لذیذ بودن گوشت قرقاول مانند کبک ،بزکوهی و آهو این پرنده هم طعمه بسیاری از شکارچیان قرار میگیرد. گوشت قرقاول یکی از گران ترین گوشت ها میباشد و برای خانواده های سطح پایین و متوسط صرفه اقتصادی ندارد و تهیه این گوشت برایشان ناممکن و یا دشوار میباشد.اما در عصر حاضر با ایجاد روش های مناسب برای پرورش قرقاول و رعایت اصول پرورش میزان تولید افزایش یافته و دیگر نیازی به شکار نیست و با توجه به افزایش تولید گوشت قرقاول ، هزینه های تهیه گوشت روند کاهشی در بر داشته و با قیمت مناسب تری نسبت به گذشته در بازار عرضه می گردد.

۲-تمرین شکار در شکار گاه مصنوعی

در سال های اخیر برخی از کشور ها در صدد ایجاد شکار گاه های مصنوعی بر آمدند. با ایجاد این شکار گاه ها میتوان از آسیب زدن و تخریب محیط زیست جلوگیری کرد . شکار پرندگان حلال گوشت،نه تنها لذت بخش و سرگرم کننده است بلکه راهی برای ایجاد فرصت های شغلی و وحتی ورزش تیر اندازی میباشد. واضح است که راه اندازی شکارگاه های مصنوعی قرقاول می تواند در جذب توریست هر کشور مؤثر واقع شود. یکی از مسائل مهم و ملی یافتن راه حل های قانونی و ایجاد اشتغال در کشور رو به رشدی هم چون ایران میباشدایران کشوری رو به رشد محسوب می گردد. انگلستان کشوری است که مدعی حقوق حیوانات میباشد دراین کشور سالانه ۱۵ میلیون پرنده برای شکار پرورش داده میشود و برای ثبت نام در شکارگاه هزینه های زیادی از علاقه مندان به این ورزش گرفته میشود از این رو احداث همچنین شکارگاهی منبع درآمد خوبی خواهد بود.

۳- زیبایی قرقاول

از اهداف دیگر پرورش قرقاول زیبایی این پرنده میباشد به طوری که برخی از پرورش دهنگان با تحقیق و انتخاب نژادهای زیبای این پرنده را پرورش داده و به پارکها و باغ وحش ها می فروشند از نژادهای مختلف قرقاول لیدی و قرقاول طلایی میباشد که باعث شده مردم برای زیبایی بخشیدن به باغ و باغچه هایشان از این گونه قرقاول استفاده کنند.

۴- تاکسیدرمی (مجسمه های خشک شده)

تاکسیدرمی( taxidermy )بیانگر شیوه ای است که به واسطه آن میتوان پرنده را خشک کرد و به صورت مجسمه زیبا استفاده کرد.راه اندازی چنین کارگاهی منبع درآمد خوبی برای علاقه مندان و گردشگران میباشد و ارز آوری خوب برای هر کشور را دارد.

شیوه های پرورش قرقاول

به طور کلی پرورش به دو روش صورت میگیرد.خرید تعدادی قرقاول مولد روش اول و خرید تخم نطفه دار برای جوجه کشی با استفاده از دستگاه جوجه کشی و ماشین جوجه کشی و تولبد قرقاول است.

توجه:

توجه به سن قرقاول مولد سن باید بین ۱۱ تا ۱۷ ماه باشد.اولین نکته سن قرقاول ها می باشد.
به ازای هر ۷ قرقاول ماده حداقل ۱ قرقاول نر خریداری شود.
انتخاب نوع سیستم پرورشی ،قرقاول مادر را میتوان در قفس که دارای معایب و مزایای خاص خود است و یا برروی بسترپرورش داد.

پرورش قرقاول بر روی بستر

۱+۱۱ نکته بسیار مهم در پرورش گله مولد قرقاول

۱ بستر مکانی مناسب تر برای گله قرقاول مادر میباشد .
۲ یک متر مربع فضا برای هر ۴ قرقاول میباشد.
۳ تمیز نگه داشتن بستر و ضد عفونی در فاصله های معین .
۴ جدا کردن قرقاول هایی که نسبت خواهر برادری دارند.
۵ قابلیت تنظیم نور برای سیستم روشنایی محل پرورش
۶ بهترین میزان نوردهی در زمان تخم گذاری ۱۰ تا ۱۵ لوکس میباشد.
۷ اگر میزان روشنایی افزایش یابد سبب ایجاد بیماری کانی بالیسم میشود که به معنی هم دیگر خواری د میان گله میباشد.
۸ تهویه سالن باید به صورت مداوم و منظم انجام شود و تنظیم دمانباید به صورتی باشد که شوک دمایی در محل نگهداری گله ایجاد شود.
۹ بهترین دما ۲۲ الی ۲۶ درجه میباشد و کنترل حرارت بر میزان تولید قرقاول مولد اثر میگذارد.
۱۰ کنترل کردن رطوبت در حد مجاز سبب خشک ماندن بستر شده و بروز لجن و قارچ جلوگیری میکند مناسب ترین رطوبت در سالن ۲۵ تا ۵۰ میباشد.
۱۱ خشک بودن بیش از حد و رطوبت کم باعث بروز بیمار یتنفسی در قرقاول میشود.
۱۲ دور کردن استرس از محیط سالن استرس میتواند شامل تغییر ناگخهانی نور و دما فورود شخص یا حیوان و یا شئ ای بیگانه باشد از مهمترین عوامل استرس زا تغییرات در جیره غذایی و دمای محیط میباشد.

خرید تخم نطفه دار قرقاول برای جوجه کشی

با خرید ۵۰۰ عدد تخم نطفه دار می توانید کار را اغاز کنید میزان هچ جوجه کشی از قرقاول آمریکایی در صورت استفاده از دستگاه جوجه کشی خوب و رعایت تمامی شرایط محیطی ۷۰ % میباشد یعنی بعد از یک دوره ۲۴ تا ۲۶ روزه از ۵۰۰ تخم نطفه دار ۳۵۰ عدد جوجه حاصل میشود.

نکات مهم در جوجه کشی قرقاول

۱- جمع آوری و تمیز کردن تخم ها بلافاصله پس از عمل تخم گذاری و نگهداری به مدت نهایتأ دوهفته در دمای ۱۵ درجه سانتیگراد ورطوبت ۷۵ درصد.
۲- اگر اجبار به نگهداری تخم ها بیشتر از ۲ هفته است تخم ها باید در این مدت روزی یکبار چرخانده شوند.
۳- ضد عفونی کردن تخم ها قبل از ورود به دستگاه جوجه کشی
۴- جلوگیری از هر گونه استرس های صورتی برای جنین های در حال رشد داخل دستگاه
۵- بخار ساز های دیسکی و ایجاد رطوبتی ملایم تأثیر به سزایی در جوجه در آوری بهتر دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نام و سوال خود را در باکس زیر وارد کنید و دکمه فرستادن دیدگاه را بزنید، در سریعترین زمان ممکن به سوال و نظرات شما پاسخ خواهیم داد

2 + 2 =