مراحل جوجه كشی بخش دوم

نکات مهم دوره جوجه کشی

مراحل جوجه كشی بخش دوم

بازدیدها : 652 بازدید

مراحل جوجه کشی به شرح زیر است :

1) ستر:

در مراحل جوجه كشی دروه ی ابتدایی که جوجه ها آن را سپری میکنند را ستر مینامند.

طول دوره ی ستر در تمام پرندگان متفاوت است و پس از پایان این دوره، پرنده وارد دوره ی هچر خواهد شد.

در طول دوره ی ستر تخم پرنده نیاز به دما، رطوبت و چرخش دارد.

بعنوان مثال دوره ی ستر مرغ 18 روز است و پس از آن پرنده وارد دوره ی هچر خواهد شد.

۲) هچر:

در مراحل جوجه كشی سه روز باقی مانده ، یعنی از روز ۲۱-۱۹ تخم مرغها را در داخل دستگاه هچر (جوجه گیر) قرار می دهند که دمای آن ۵ /۳۷ درجه و رطوبت آن ۷۵% است .

در دستگاه جوجه کشی هچر از سه عامل از عوامل چهارگانه مذ کور در ستر مورد توجه می باشد :

ـــ دما
ـــ رطوبت
ـــ اکسیژن

علت رطوبت بیشتر در دستگاه هچر به این علت است که بعد از روز ۱۹ ، جنین تنفس دارد و دی اکسید کربن و آب ترکیب شده و منجر به شکستگی پوسته ها می شوند . همچنین جنین در روز ۱۹ ، مقداری از کلسیم پوسته را برداشت می کند ( ۱۲۰میلی گرم در طول ۲۱روز ) .

در طی دوره ۲۱روزه جوجه کشی تخم مرغها ، ۱۸ روز در ستر و ۲ روز در هچر قرار دارند ، ازاین رو نسبت دستگاه ستر به هچر باید ۱به ۶ باشد . در این صورت اگر هر روز بخواهیم تخم مرغها را ست کنیم ، بعضی روزها هچر خالی می شود به همین دلیل هر سه روز یکبار تخم مرغها را ست می کنیم . در مراحل جوجه كشي زمان انتقال تخم مرغها از ستر به هچر ، به شرایط تخم مرغ ها نیز بستگی دارد . در حقیقت زمانیکه ۲-۱%تخم مرغ ها نوک زده شوند ، زمان انتقال تخم مرغ است .

اینم بخونید بد نیست: راهنمای جامع جوجه کشی

دیدگاهتان را بنویسید

نام و سوال خود را در باکس زیر وارد کنید و دکمه فرستادن دیدگاه را بزنید، در سریعترین زمان ممکن به سوال و نظرات شما پاسخ خواهیم داد

پنج × 3 =