ضدعفونی کردن سالن مرغداری

مراحل شستشو و ضدعفونی کردن سالن های مرغداری

ضدعفونی کردن سالن مرغداری

بازدیدها : 5921 بازدید

قبل از آنکه به ضدعفونی کردن سالن مزغداری بپردازیم بهتر است اندک آشنایی با مواد ضد عفونی کننده داشته باشید،  هر ماده ای که بتواند از رشد و نمو میکروب ها و سایر عوامل بیماریزا (ویروس‌ها، قارچ‌ها و انگل‌ها تک یاخته‌ای) در داخل یا در روی سطح بدن و محیط زندگی جلوگیری کند ماده ضدعفونی کننده نامیده می‌شود و شما برای شست و شو و ضد عفونی کردن سالن ها به این مواد نیاز دارید.

انواع مواد ضدعفونی کننده:

موادی که برای ضدعفونی در پرورش طیور بکار می‌رود، معمولاً به سه دسته تقسیم می‌شوند:

ضدعفونی کننده‌های طبیعی

ضدعفونی‌کننده‌های فیزیکی

ضدعفونی کننده‌های شیمیایی

اینم بخونید بد نیست: چگونه دستگاه جوجه کشی را تمیز و ضدعفونی کنیم؟

ضد عفونی کردن سالن مرغداری :

از روش های ضدعفونی کردن در اینجا دو روش را توضیح می دهیم:

الف- محلول ۲ درصد فرمالین.

برای این منظور ۵ لیتر فرمالین ۴۰٪ را با ۹۵ لیتر آب کاملا مخلوط نموده و به کلیه قسمتهای داخل سالن (کف- دیوارها- سقف) اسپری کنید.

ب- گاز فرمالین

ضد عفونی کردن سالن مرغداری برای هر صد متر مکعب فضای محیط:

-دو لیتر فرمالین ۴۰٪

-دو لیتر آب

-۱۷۰۰ گرم پرمنگنات پتاسیم مورد نیاز است.

– ظرفهای مخصوص مانند نیم بشکه یا ظرف مشابه آنرا به فاصله هر پانزده متر داخل سالن بگذارید.

– پرمنگنات پتاسیم را داخل ظرفها بریزید.

– قبلا فرمالین را با آب مخلوط نموده و به نسبت بالا روی پرمنگنات بریزید.

نکات ایمنی هنگام کار با فرمالین:

حین تمیز کردن سالن حتماً از ماسک مخصوص ضد گاز و اسید استفاده نمائید.

دمای سالن باید ۲۵ درجه سانتیگراد یا بیشتر باشد.

کلیه دربها و پنجره ها و منافذ باز را ببندید.

گاز ضدعفونی کننده باید بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت داخل سالن باقی بماند.

داخل سالن باید مرطوب باشد. تعدادی ظرف آب داخل سالن قرار دهید.

پس از انجام ۴۸ ساعت می توانید هواکشها را روشن کنید تا گاز داخل سالن کاملا تخلیه شود.

برای نتیجه گیری بهتر، توصیه می کنیم حداقل ده روز و ترجیحاً پانزده روز سالن را خالی نگهدارید.

گروه طیوران صنعت فاخته تولید کننده بهترین دستگاه جوجه کشی در ایران

مراحل شستشو و ضدعفونی کردن سالن های مرغداری

برای شست و شو و ضد عفونی کردن سالن های مرغداری شما باید 11 مرحله ی زیر را انجام دهید.

مرحله ۱ – تخلیه کود حاصل و حمل و نقل آن با توجه به دستورالعمل ( بخش نامه شماره ۲۹۷۷۱ – ۱۹/۷/۷۴) سازمان دامپزشکی کشور باید انجام پذیرد.

مرحله ۲ – پاکسازی سالن ها در محوطه مرغداری از بقایای کود و پر و لاشه و سایر بقایای آلود کننده از دور قبل صورت پذیرد.

مرحله ۳ – کلیه تجهیزات و لوازم از قبیل دان خوری ، آب خوری و غیره . . . از سالن ها خارج و جهت شستشو و ضد عفونی به محوطه خارج از سالن منتقل شود.

مرحله ۴ – با استفاده از آب گرم (با فشار قوی) کلیه قسمتهای سالن ها از قبیل کف ، سطوح داخلی و خارجی دیوارهای سالن ، پشت بام و سایر تاسیسات ( کارخانه تهیه دان ، انبارها ، دفتر کار ، اتاق نگهبانی و . . . ) در مرغداری از کود ، پر و گرد خاک کاملا پاکیزه شود.

مرحله ۵ – شستشوی بعدی با استفاده از دیتر جنت ها (صابون مایع – محلول های پاک کننده و . . . ) انجام گیرد و سپس با آب گرو و فشار مناسب کلیه قسمت ها پاکیزه شود.

مرحله ۶ – تعمیر و مرمت هر گونه منفذ و بر طرف کردن خرابی های موجود در سطح سالن ها و سایر تاسیسات و رفع پارگی های توری پنچره ها در این مرحله الزامیست.

مرحله ۷ – شعله دادن کف و دیوارهای سالن از داخل و خارج تا ارتفاع ۵/۱ متر.

مرحله ۸ – ضدعفونی کلیه سطوح (کف – سقف – دیوارها – پشت بام ) با توجه به پیشنهادات مندرج در جداول ۱ و ۲.

مرحله ۹ – نظارت و ضدعفونی سیستم تهویه و سیستم های برق با توجه به بند ۷.

مرحله ۱۰ – لایروبی و شستشو و ضد عفونی سیستم فاضلاب با توجه به بند ۷.

مرحله ۱۱ – پس از پایان مرحله ۹ کلیه درب ها و پنجره های سالن ها و سایر تاسیسات تا ضدعفونی نهایی پس از نصب لوازم و تجهیزات از ورود احتمالی موش و باید بسته شوند تا یا افراد غیر مسئول باید بسته نگهداشته شود.

در این مقاله سعی شد تا تمامی نکاتی که پیرامون ضدعفونی و شست و شوی مرغداری ها وجود دارد بیان شود.

1 دیدگاه

  1. علی عباسی

    سلام وقت بخیر. من این دوره جوجه هام درگیر آنگارا شدند و خیلی تلفات دادم. میخوام دوباره جوجه بریزم چکارکنم تا مطمئن بشم ویروس کشته شده و به جوجه های این دوره سرایت نمیکنه. ممنون میشم راهنماییم کنین

دیدگاهتان را بنویسید

نام و سوال خود را در باکس زیر وارد کنید و دکمه فرستادن دیدگاه را بزنید، در سریعترین زمان ممکن به سوال و نظرات شما پاسخ خواهیم داد

17 + هفت =