پرورش قرقاول – حساس اما دلچسب!

پرورش قرقاول

پرورش قرقاول – حساس اما دلچسب!

بازدیدها : 5544 بازدید

پرورش قرقاول چند سالی است که در ایران آغاز شده است و بیشتر پرورش دهندگان، این پرنده را به خاطر زیبایی آن و تعدادی افراد نیز به خاطر گوشت بسیار لذیذ آن پرورش میدهند. اگر قصد پرورش قرقاول را دارید در گام اول باید جایگاه مناسبی برای آنها احداث کنید و بعد از آن باید تجهیزات مورد نیاز را فراهم کنید. این نکته را در نظر بگیرید که پروروش قرقاول در هر جایگاهی سودآور نیست و باید در طراحی و ساخت جایگاه دقت کنید.

جایگاه

بهتر است بدانید، در پرورش قرقاول بیشترین هزینه ها صرف ایجاد جایگاه میشود. بنابراین هرگونه اشکال در احداث جایگاه قرقاول برابر است با : هدر رفتن سرمایه گذاری. در نظر داشته باشید که یک قرقاول زمانی میتواند حداکثر ظرفیت تولید خود را نشان دهد که در یک محیط آرام و بدون تنش نگهداری شوند و در مقابل شرایط نامساعد هوا و درجه حرارت بالا یا پایین محیط خارج محفوظ بماند.

انواع جایگاه پرورش قرقاول

جایگاه پرورش قرقاول را میتوان از جهات مختلف تقسیم بندی کرد، معمول ترین روش طبقه بندی آنها بر اساس نور و تهویه است و به چند گروه تقسیم میشوند:

جایگاه باز

در پرورش قرقاول در جایگاه باز، نور و تهویه از طریق محیط تامین میشود. در این جایگاه ها قسمتی از دیوارها حذف میشوند. این جایگاه ها در مناطقی مناسب است که آب و هوای گرم و مرطوب دارند و خنک کردن قرقاول ها به روش تبخیر امکان پذیر نیست.

پرورش قرقاول در جایگاه باز

در جایگاه های باز، برای جلوگیری از ورود پرندگان وحشی و خروج قرقاول ها به جای دیوار از توری استفاده میکنند. این جایگاه ها باید طوری احداث شوند که بتوان از جریان هوا و تهویه ی طبیعی حداکثر استفاده را برد. در فصول سرد سال میتوان با استفاده از پرده های برزنتی یا پلاستیکی، دیوارهای طولی را پوشاند.

جایگاه پنجره دار

این نوع جایگاه دارای یک پنجره در یک یا هر دو دیوار طولی هستند و از نور خورشید برای روشنایی جایگاه در روز استفاده میکنند. این جایگاه نسبت به جایگاه باز به میزان کمتری به تهویه ی طبیعی متکی است و قسمت عمده ی تهویه ی جایگاه به وسیله ی تهویه مصنوعی(فن تهویه) انجام میگیرد

جایگاه بسته (کنترل شده)

در جایگاه بسته یا کنترل شده، تامین روشنایی مورد نیاز قرقاول ها و تهویه به صورت مصنوعی انجام میگیرد و برای جلوگیری از ورود نور خورشید در جلوی هواکش ها و کانالهای خروج هوا ، نورگیر تعبیه میشود. در این جایگاه شرایط محیطی کاملا کنترل شده است و برای پرورش قرقاول های مولد که به محدودیت نور نیاز دارند(برنامه ی تحریک نوری) استفاده از این جایگاه توصیه میشود.

جایگاه با گردشگاه

در پرورش قرقاول به روش جایگاه با گردشگاه، قرقاول ها روزها در فضای آزاد نگهداری میشوند. گردشگاه فضایی است، برابر یا بزرگتر از جایگاه که دور تا دور و سقف آن به وسیله ی توری پوشیده شده است. بهتر است در محیط جایگاه درختچه های بوته ای کاشت تا قرقاول ها خود را در محیط طبیعی احساس کنند.

ممکن است قرقاول ها در صورت تماس با خاک به بیماری هایی مانند سر سیاه و همچنین انگل های کرمی مبتلا شوند، به همین منظور یا باید به وسیله ی یک لایه ی روشن روی خاک را بپوشانید و یا از توری سیمی در کف گردشگاه استفاده کنید.

نگهداری در فضای آزاد (پن پرواز)

در این روش قرقاول ها را در زمینی که دور تا دور و سقف آن به وسیله ی توری پوشیده شده است، نگهداری میکنند. در این روش جوجه قرقاول ها را تا سن دو تا سه ماهگی در سالن بسته پرورش میدهند و سپس آنها را در تور نگهداری میکنند.

زمینی که برای این سیستم پرورش انتخاب میشود باید خشک و زه کشی خوبی داشته باشد و همچنین دارای پوشش گیاهی خوبی باشد تا قرقاول ها در آن احساس آرامش کنند. وجود لانه های سرپوشیده (به منظور تخم گذاری و پناهگاه قرقاول ها) الزامی است. در این سیستم پرورش به ازای هر قرقاول 2-5 متر فضا نیاز است.

محل مناسب برای پروش قرقاول

در هنگام تاسیس یک واحد پروش قرقاول باید به برخی موارد توجه کرد.

  • از زمین هایی استفاده کنید که برای کشاورزی با ارزش نیستند.
  • دسترسی به آب و برق برای پرورش قرقاول بسیار مهم است
  • طراحی یک واحد جوجه کشی، با توجه به اقلیم، متفاوت است.

اگر میخواهید پرورش قرقاول را به صورت صنعتی و در ظرفیت های بالا انجام دهید، توصیه میکنم مقاله ی طراحی و راه اندازی یک واحد جوجه کشی را مطالعه کنید.

تجهیزات پرورش قرقاول

کسانی که میخواهند شروع به پرورش قرقاول نمایند، باید آشنایی لازم را با این تجهیزات داشته باشند.

دانخوری

دانخوری وسیله ای است که قرقاولها دان مورد نیاز خود را از آن به دست می آورند. دانخوری ها به دو دسته ی دستی و خودکار تقسیم میشوند.

آبخوری

آبخوری وسیله ای است که پرنده آب آشامیدنی مورد نیاز خود را از آن به دست می آورند. آبخوری ها باید به گونه ای ساخته شوند که آب بهداشتی، تمیز، خنک و گوارا در اختیار پرنده قرارگیرد.

انواع آبخوری

آبخوری دستی (کله قندی)،آبخوری سیفونی، آبخوری نیپل(چکه ای).

برای جوجه هایی که ست آنها کمتر از 2 هفته است از آبخوری های اولیه استفاده میشود و متداولترین نوع آنها آبخوری های کله قندی است و به ازای هر 40 قطعه جوجه یک عدد آبخوری لازم است.

توصیه میکنم برای جوجه های کم سن و سال بجای استفاده از تعداد کم آبخوری بزرگ با حجم زیاد، از تعداد زیادی آبخوری کوچک و کم حجم استفاده کنید.

در طول هفته ی دوم، آبخوری های اولیه را به تدریج جمع آوری کنید و آبخوری های دائمی را راه اندازی کنید. این عمل جایگزینی باید در پایان 2 هفتگی جوجه ها کاملا صورت بپذیرد. هر آبخوری سیفونی برای 60 قطعه قرقاول و هر آبخوری نیپل برای 6 تا 8 قطعه قرقاول میباشد.

قفس های پروش قرقاول

در این سامانه، پرورش قرقاول به فضای قفس محدود میشود و توانایی جست و خیز ندارد. در هر واحد قفس 6 تا 7 قرقاول مولد قرار میگیرد.

برای قرقاول های تخم گذار شیب قفس حدود 10 درصد از عقب به جلو میباشد. برای جوجه ها و قرقاول های گوشتی کف قفس نباید شیب دار باشد. دانخوری در قفس به صورت ناودان هایی از جنس ورق گالوانیزه یا پی وی سی به شکل V در جلو قفس ها به طور سراسری نصب میشود. در سیستم پرورش قفس از آبخوری نیپل استفاده میشود.

قفس دوره ی پرورش

قفس جوجه های 4 تا 5 هفتگی به قفس های دوره ی پرورش معروف است که باید به مادر مصنوعی یا لامپ مادون قرمز مجهز باشند تا دمای مورد نیاز جوجه (35 تا 30 درجه) را تامین کند. اندازه ی چشمی توری های کف قفس برای جوجه ها باید 1*1 سانتی متر باشد.

تجهیزات گرمایشی

جهت گرم کردن سالن پرورش قرقاول ها از تجهیزات گرمایشی مانند بخاری و هیتر استفاده میشود.

پرورش و نگهداری از قرقاول

قرقاول پرنده ای سرسخت و مقاوم است و پرورش دادن آن با آگاهی از رفتار و تکنیک های فنی پرورش میتواند شغلی سودآور باشد. احتمالا این سوال ذهن شما رو به خودش مشغول کرده که: پرورش قرقاول رو از کجا شروع کنیم؟

همانطور که میدانید، تنوع نژادی در قرقاول بسیار زیاد است و قبل تر در مورد نژادهای قرقاول توضیح داده ایم اما به طور کلی ما هدفمان از تولید این مقاله، پرورش قرقاولهای معمولی بوده است. دلایل پرورش قرقاول مختلف است و هر فردی میتواند دلیل خاص خود را داشته باشد.

شما میتوانید با خرید تخم نطفه دار، خرید جوجه یک روزه ، خرید نیمچه و یا خرید قرقاول بالغ ، پرورش قرقاول را شروع کنید.

 خرید تخم نطفه دار

برای شروع کار میتوان تخم نطفه دار را خریداری کرد و عمل جوجه کشی قرقاول را انجام داد، در این روش شما به یک ماشین جوجه کشی نیاز دارید.

توصیه میکنم از دستگاه های هوشمند استفاده کنید زیرا در پردازشگر آنها، تنظیمات مربوط به دما، رطوبت ، دوره ی ستر و هچر قرقاول تعریف شده است و شما تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که تخمهای نطفه دار قرقاول را درون آنها بچینید، نام قرقاول را از منوی دستگاه انتخاب کنید، عملیات جوجه کشی قرقاول به همین سادگی شروع میشود و دستگاه شما تبدیل یک دستگاه جوجه کشی قرقاول میشود.

خرید جوجه یک روزه

خرید جوجه ی یک روزه، سرمایه کمتری نسبت خرید نیمچه و قرقاول بالغ میطلبد. در هنگام خرید جوجه های یکروزه، دقت کنید که همه ی جوجه ها همسن باشند و از خرید جوجه های غیر همسن خودداری کنید.

خرید نیمچه

خرید نیمچه قرقاول ها نسبت به خرید قرقاول بالغ، سرمایه ی کمتری میخواهد و پرورش و نگه داری آنها راحت تر از جوجه ها میباشد و همچنین تلفات آنها نسبت به جوجه ها کمتر است.

خرید قرقاول بالغ

این روش، نسبت به روش های قبلی سرمایه ی بیشتری میخواهد، از معایب این روش این است که از نحوه ی پرورش قرقاول ها اطلاعی نداریم بنابراین باید قرقاول ها را از افراد مطمئن خریداری کنیم، از خرید کردن از افرادی که اجازه ی بازدید کردن به شما را نمیدهند اجتناب کنید.

تهیه ی قرقاول بسیار مهم و اساسی است اگر در این مرحله دقت لازم را نداشته باشید، به نتایج خوبی دست پیدا نمیکنید.

انتقال قرقاول ها به واحد پرورش

همه ی قرقاول ها باید از یک سالن پرورش بوده و سن و نژادشان یکسان باشد. پرورش دهنده، باید لیستی از پرورش نیمچه ها مانند: بیماریهای قبلی، برنامه تغذیه، برنامه نوردهی و… در دسترس داشته باشد.

در هنگام انتقال قرقاول ها هرگز عجله نکنید و این کار را به آرامی و با دقت انجام دهید

روش های پرورش و نگهداری قرقاول در سالن

پرورش قرقاولها در سالن میتواند بر روی بستر و یا در قفس انجام شود که پرورش دهنده با توجه به تعداد قرقاولها و فضا و تجهیزاتی که در اختیار دارد میتواند یکی از این روش ها را انتخاب کند.

پرورش بر روی بستر

سیستم بستر یکی از روش های رایج پرورش است و معمولا برای پرورش جوجه، نیمچه و قرقاول های مولد استفاده میشود.

قرقاول هایی که در سیستم بستر پرورش پیدا میکنند، معمولا، شادابتر و دارای پرو بال زیباتری نسبت به قرقاول هایی که در سیستم قفس پرورش می یابند هستند.

ویژگی های یک بستر خوب

یک بستر خوب باید جذب بالایی داشته باشد، خشک و ترد باشد، نرم باشد، در هنگام استفاده گرد و غبار از خود ساطع نکند، آلوده نباشد، توانایی جذب آب را داشته باشد، فاقد مواد تیز، برنده مانند میخ و سیم و شیشه و غیره باشد،

مواد مناسب برای بستر

مواد بستر بسته به شرایط اقلیمی، فصل و میزان عایق سازی محیط متفاوت است. عمق این مواد میتواند 5 تا 10 سانتی متر باشد.

  • تراشه چوب
  • خاک اره
  • پوسته برنج
  • تفاله نیشکر
  • کاه خرد شده
  • ضایعات کاغذ
  • رول های مقوایی

پرورش در قفس

معمولا برای قرقاول های گوشتی و همچنین قرقاول های تخم گذار، از روش پرورش در قفس استفاده میکنند. زیرا در این سیستم، تعداد قرقاول بیشتری را میتوان پرورش داد.

جالبه بدونید طبق پژوهش هایی که در سال 2013 روی قرقاول ها انجام شد، وزن قرقاول هایی که در قفس پرورش پیدا کرده بودند بیشتر از قرقاول هایی بود که در سیستم بستر پرورش پیدا کرده بودند اما قرقاول هایی که در روش بستر پرورش یافته بودند، گوشت لذیذتری داشتند.

مزایای نگهداری قرقاول در قفس
  • استفاده ی حداکثری از فضا
  • سهولت در مراقبت و نگهداری از قرقاول ها
  • تمیز بودن تخم های تولید شده
  • سهولت در مصرف خوراک
  • کاهش کانی بالیزم
  • کاهش بیماریهای انگلی
  • آمارگیری آسان
  • کاهش نیروی انسانی
معایب نگهداری قرقاول در قفس
  • افزایش سرمایه گذاری
  • افزایش حالات عصبی
  • به دلیل افزایش بیشتر قرقاول در سالن، تهویه ی بیشتری لازم است، دمای محیط بالا میرود و امکان بروز بیماریهای تنفسی بیشتر میشود.
  • محدودیت حرکت (حرکت آزادانه ی پرنده، به سلامتی او کمک میکند)

شرایط محیطی برای پرورش قرقاول

وجود یک محیط مناسب، یک نیاز مهم برای موفقیت در پرورش قرقاول ها میباشد. در ادامه تمام شرایط محیطی برای پرورش قرقاول ها را بیان میکنیم.

1-دمای سالن پرورش

بالا بودن یا پایین بودن دمای محیط میتواند مشکلاتی را در پرورش قرقاول به وجود آورد بنابراین برای کسب بهترین بازدهی، قرقاول ها باید در بهترین دامنه ی دمایی پرورش داده شوند.

دمای محیط برای جوجه ها باید بین33 تا 35 درجه سانتی گراد، برای نیمچه ها 22 تا 25 درجه سانتی گراد و برای قرقاول های تخم گذار 20 تا 25 درجه سانتی گراد میباشد.

2-رطوبت سالن پرورش

بهترین میزان رطوبت برای جوجه ها حدود 60 درجه است و به هیچ وجه نباید به بالاتر از 80 درصد و یا کمتر از 50 درصد برسد.

3-تهویه ی سالن پرورش

گازهای سمی که توسط قرقاول ها، وسایل گرم کننده و میکرو ارگانیسم ها تولید میشوند برای پرنده مضر است و باید از سالن خارج شود و با هوای تازه جایگزین شود. بنابراین وجود تهویه ی مناسب، بسیار ضروری است.

4-نور سالن پرورش

سالنهای باز پرورش قرقاول به نور خورشید وابسته اند و سالن های بسته فقط از نور طبیعی استفاده میکنند. شدت نور در سالن پرورش بسیار مهم است، افزایش بیش از حد نور میتواند باعث بروز عوارضی مثل: کانی بالیزم شود.

شما میتوانید از نورسنج (لایت متر) در ارتفاع قد پرنده استفاده کنید.

پرورش و نگه داری جوجه قرقاول

اگر جوجه ها را از جایی تهیه میکنید، باید در حمل و نقل آنها بسیار دقت کنید، در نظر داشته باشید که برای جابجایی جوجه های یک روزه از کارتن های ویژه حمل جوجه یک روزه استفاده کنید. این کارتن ها به 4 بخش 25 قطعه ای تقسیم میشوند تا از تجمع جوجه ها در یک گوشه کارتن جلوگیری شود.

پرورش جوجه قرقاول

جوجه ریزی

بعد از آنکه جوجه های یک روزه را در داخل کارتن های حمل جوجه قرار دادید سپس وقت آن رسیده است که جوجه ها را به محل پرورش خود انتقال دهید.

قبل از ورود جوجه ها، سالن پرورش باید گرم باشد به همین منظور، از گرم بودن محل پرورش و همچنین کف سالنی که جوجه ها روی ان راه میروند اطمینان حاصل کنید.

تامین دمای مناسب در هفته های اول پرورش بسیار مهم است، به طور کلی برای تامین دمای مورد نیاز جوجه ها دو راه پیش رو دارید.

1- استفاده از مادر مصنوعی (گرم کردن مکان جوجه ها):

در این روش مادر مصنوعی از سقف آویزان میشود و جوجه ها در زیر آن قرار میگیرند.

در این روش، در ابتدای ورود جوجه ها باید دمای زیر مادر مصنوعی 36-35 و دمای محیط 28-29 درجه سانتی گراد باشد و به تدریج با افزایش سن جوجه ها دمای مادر مصنوعی کاهش می یابد.

2- گرم کردن کل سالن:

در صورت گرم کردن کل سالن در روز اول پرورش، دمای سطح استقرار جوجه ها باید در حدود 34-33 درجه سانتی گراد باشد.

در طول هفته دما را پایین بیاورید به طوری که هر هفته حدود 2-2/5 درجه کاهش دما انجام شود.

در جدول زیر دما (برحسب سانتی گراد) و رطوبت (درصد) مورد نیاز جوجه قرقاول ها در سنین مختلف را میتوانید مشاهده کنید.

در صورت استفاده از مادر مصنوعی
سن(روز) زیر مادر مصنوعی محدوده جوجه گرم کرد سالن رطوبت%
0 35-36 28-29 33-34 60-70
7 33-34 26-27 31-32 55
14 31-32 25 29-30 50-55
21 29-30 25 27-28 50-55
28 جمع شوند 25 25 50-55

عادت دادن جوجه ها به استرس

هر اتفاق کوچک نظیر: افتادن یک آبخوری، عطسه، سرفه و … میتواند موجب ترسیدن جوجه ها شود اما جوجه ها باید به این اتفاقات عادت کنند. کارگرها نباید جوجه ها را غافلگیر کنند، هنگام ورود باید حضور خود را اعلام کنند تا با بروز کوچکترین اتفاق، شوکه نشوند.

کارگران میتوانند با سوت زدن(سوت آرام) به جوجه ها اعلام حضور کنند و هنگامی که اتفاقی رخ میدهد میتوانند با درآوردن صدایی مثل (شششش جوری که 4 ثانیه طول بکشد) به جوجه ها آرامش را برگردانند.

در روزهای اول از بازدیدهای غیرضروری جلوگیری کنید و در صورت ضرورت بهتر است که شخص بازدید کننده، لباسی هم رنگ با کارکنان به تن داشته باشد.

در هنگام راه رفتن در سالن پرورش جوجه ها، دقت کنید که جوجه ها را له نکنید ((پای خود را روی زمین بکشید)).

پرورش و نگه داری قرقاول مولد

قرقاول های مولد را میتوان در جایگاه های باز یا بسته پرورش داد اما توصیه میشود که پرورش را در جایگاه بسته انجام دهید.

قرقاول هایی که در محیط باز نگهداری میشوند در فصل بهار تخم گذاری میکنند اما قرقاول هایی که در محیط بسته نگهداری میشوند با استفاده از یک برنامه ی نوری مناسب در 8/5 ماهگی شروع به تخم گذاری میکنند. رعایت ساعات روشنایی (16 ساعت روشنایی + 8 ساعت تاریکی) اهمیت بسیار زیادی دارد.

در سالن پرورش قرقاول مولد، آبخوری و دانخوری باید به تعداد لازم باشد و قرقاولها برای مصرف خوراک نباید رقابت داشته باشند.

یک قرقاول ماده در هر دوره ی تخم گذاری بین 10 تا 110 تخم میگذارد که به عوامل مختلفی مثل سن، نژاد، شرایط نگه داری قرقاول بستگی دارد

تراکم گله

تراکم گله نقش به سزای در عملکرد گله و کیفیت محصول دارد. تراکم بیش از حد مشکلات زیادی را برای قرقاول ها به وجود می آورد، بهتر است قبل از شروع کار، فضای مورد نیاز برای پرورش طیور را در نظر بگیرید.

در جدول زیر حداکثر تراکم پیشنهادی برای یک گله قرقاول در سیستم بستر تشریح شده است.

حداکثر تراکم گله قرقاول در سیستم بستر
سن (روز) تعداد در متر مربع
1 تا 15 40 تا 50
16 تا 30 20 تا 25
31 تا 60 13 تا 18
61 تا 90 7-12
91 تا 120 3-6
قرقاول های مولد 1-2

تعیین جنسیت قرقاول

جنسیت قرقاول های بالغ را میتوان از روی رنگ پر و جثه ی آنها تشخیص داد اما تعیین جنسیت در جوجه ها کمی دشوار است و نیاز به تجربه دارد.

تعیین جنسیت قرقاول

بهترین روش برای تعیین جنسیت جوجه ها، بررسی سوراخ مقعد (کلواک) میباشد، در مقعد جوجه های نر زائده ی بسیار کوچکی دیده میشود، روش دیگر تعیین جنسیت، خط های روی صورت جوجه میباشد.

تغذیه قرقاول

قرقاول ها در هر مرحله از زندگی نیازهای غذایی متفاوتی دارند، بنابراین تنظیم جیره غذایی قرقاول ها کار تخصصی و مهمی است.

مواد مغذی مورد استفاده در تغذیه قرقاول

برای سلامتی و رشد قرقاول ها روزانه باید مواد مغذی زیر به بدن آنها برسد.

1- هیدرات های کربن 2- پروتئین 3- لیپیدها 4- مواد معدنی 5- ویتامین ها 6- آب

تغذیه قرقاول

یکی از شروط اصلی برای رسیدن به راندمان تولید، تغذیه ی متعادل گله میباشد، به همین دلیل تهیه ی یک جیره ی غذایی متعادل از نظر مواد مغذی(پروتئین، کربوهیدرات، چربی، مواد معدنی و ویتامین ها) الزامی است. البته در نظر داشته باشید که به همان اندازه که کمبود یک ماده غذایی موجب لطمه خوردن به گله میشود، به همان میزان هم بالا بودن مواد غذایی میتواند به پرنده آسیب برساند.

در تهیه ی خوراک قرقاول ها به هیچ وجه کم نگذارید و از دان مرغوب استفاده کنید.

تغذیه ی جوجه قرقاول ها

اگر شروع پرورش در گله ای با تغذیه ی مناسب انجام شود، تلفات در گله کم میشود و راندمان بالاتری خواهید داشت. جوجه ها به طور غریزی پس از خروج از تخم به جست و جوی غذا میپردازند و رشد تقریبا 24 ساعت بعد از خوردن غذا شروع میشود و عدم دسترسی به غذا موجب افت چشمگیر وزن بدن جوجه ها میشود.

تغذیه ی غیر اصولی در سنین اولیه، بر رشد عضلات و حتی سیستم ایمنی بدن پرنده تاثیر منفی میگذارد.

اضافه کردن شکر به آب

همانطور که گفته شد، برای رسیدن  به رشد مطلوب باید از دان مرغوب و کاملی استفاده کنیم البته اگر آب آشامیدنی نیز حاوی مواد انرژی زایی نظیر شکر باشد، عملکرد بهتری حاصل میشود. میزان شکر باید 5 درصد باشد. البته باید دقت کنید که غلظت بیش از حد مایع حاوی شکر، باعث اسهال شدن پرنده شد.

تغذیه قرقاول های مولد

در تغذیه قرقاول های مولد، فراهم کردن انرژی و پروتئین به منظور تولید و رشد امری ضروری است ولی باید از چاقی بیش از حد آنها جلوگیری کنید. نیمچه هایی که قرار است مولد شوند نسبت به نیمچه های گوشتی باید از جیره های کم انرژی تر تغذیه شوند و یا این که از مصرف انرژی اضافی جلوگیری شود.

بهتر است هفته ای دو بار به قرقاول های مولد، الکترولیت داده شود، همچنین استفاده از سبزیجات تازه در تغذیه ی آنها بسیار مفید است.

آب مصرفی مناسب قرقاول ها

آب یکی از حیاتی ترین مواد مغذی است، آب مصرفی قرقاول ها باید فاقد هرگونه عوامل بیماری زا باشد، قرقاول ها باید در هر زمان دسترسی کاملی به آب داشته باشند. بنابراین باید آبخوری ها به صورت یکنواخت و مناسب در سالن پرورش توزیع شوند. کمبود آب در جوجه ها باعث تلف شدن آنها در طی 2 تا 3 روز میشود.

اگر آب ظاهر شفافی داشت و مزه ی آن معمولی بود، میتوان گفت که کیفیت قابل قبولی دارد، اما بهترین کار برای تشخیص کیفیت آب انجام آزمایش است.

این مقاله به کوشش گروه طیوران صنعت فاخته تولید شده است، امیدوارم خواندن این مقاله برای شما مفید بوده باشد، از اینکه برای خواندن این مطلب وقت گذاشته اید بی نهایت سپاسگذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نام و سوال خود را در باکس زیر وارد کنید و دکمه فرستادن دیدگاه را بزنید، در سریعترین زمان ممکن به سوال و نظرات شما پاسخ خواهیم داد

یک × سه =